GY.I.K.

Kell a kávégépemet takarítanom?

2021.01.16 06:49
Varga Ferenc

Vízkő

Miért kell vízkőtelenítenem a kávégépet?

Milyen gyakran vízkőtelenítsem a kávégépet?

Mivel vízkőtelenítsem a kávégépet?

 

Miért kell vízkőtelenítenem a kávégépet?

Mivel készülékünk a belsejében vizet forral, ezért jó esélyünk van arra, hogy ennek hatására a vízkő kicsapódik a csövek illetve a kazán belsejében. A mai gépek többsége már beépített programmal rendelkezik. Amit viszont sajnos sokan félreértenek a készülék, sajnos bármilyen okos nem tudja menyi vízkő van benne. A gyártók lehetővé teszik, hogy beállítsunk egy adott vízkeménységet a készülékünkön, amelyhez tartozik egy lefőzött kávémennyiség. Ha valamiért nincs lehetőségünk a beállításra akkor érdemes havonta egyszer elvégezni ezt a programot. 

Milyen gyakran vízkőtelenítsem a kávégépet?

Sose feledkezzünk meg a vízkőtelenítés fontosságáról, kávégépben a napi használat során vízkő rakódik le. Ennek eltávolítása a megfelelő működés bíztosításához időnként elengedhetetlen. Az automata kávégépek használhatóak szűrővel, de válaszhatjuk a vegyszeres vízkőtenítést is. A mai kávégépek már figyelmeztetnek bennünket, ha eljött az ideje a vízkőtelenítésnek. Ahhoz azonban, hogy helyesen jelezzen a készülék, fontos beállítanunk rajta a megfelelő vízkeménységet. Ellenkező esetben, ha szerencsénk van akkor a készülékünk gyakrabban fogja kérni a program lefuttatását, rosszabb esetben viszont már a dugulás bekövetkezte után jelezne. 

Mivel vízkőtelenítsem a kávégépet?

Röviden: kávégép vízkőtelenítő folyadékkal illetve tablettával. Semmiképpen ne használjunk olyan vegyszert, ami egészségünkre káros lehet. Szerencsére manapság a kávégép gyártók már mind ajánlanak valamilyen saját márkás szert a termékeikhez, de találunk a piacon független gyártókat is, amelyek megfelel az igényeinknek.  Ezek az anyagok, működésükben illetve összetételükben jellemzően nem sokban térnek el egymástól.

Webáruház készítés